nieuw
verwacht
thematische lijst
  actua
  archeologie en oudheid
  kunst: 15de-20ste eeuw
  hedendaagse kunst
  architectuur en design
  geschiedenis en erfgoed
  etnografie
  muziek en theater
  fotografie en film
  wetenschap
  culinair en welzijn
alfabetische lijst
jaaroverzichten
promoties

Paris Impasse
Object 1 van 187 volgende pagina
Paris Impasse
Beeld uitvergrotenBeeld uitvergroten
Paris Impasse


Karin Borghouts, Eric Min


Parijs heeft meer dan 600 doodlopende straten, impasses, cité’s, villa’s en squares. Binnen de périférique is Parijs de dichtst bevolkte stad van Europa met meer dan 20.000 inwoners per km2.
 
 Het fotoboek Paris Impasse brengt van het eerste tot het twintigste arrondissement een 200-tal 
 impasses in beeld. De foto’s bieden een blik op een stuk Parijs dat normaal niet wordt opgemerkt. Het boek is als een wandeling in een soort doolhof waarin je ook steeds op je stappen terug moet keren.
 Fotograaf Karin Borghouts begon al in 2011 met de Parijse impasses te fotograferen. Tijdens haar wandelingen heeft ze ervaren hoe enorm groot deze stad wel is en liet ze zich graag verrassen door wat ze tegenkwam. Tijdens een artist-in-residence periode fotografeerde ze honderden doodlopende straten. Kenmerkend detail: mensen komen op haar foto’s niet in beeld. In 2019 nam ze samen met grafisch vormgever Jean-Michel Meyers het initiatief om van deze beeldende ervaring een boek te maken. Het prototype (of dummy) werd genomineerd voor de Luma Rencontres Dummy Book Award op Les rencontres de la Photographie in Arles Frankrijk, het belangrijkste fotofestival in Europa.
 In een impasse moet je enkel zijn als je er woont, werkt of op bezoek bent. Een impasse is een plaats van rust en stilte in de stad. Je bent op publiek terrein maar vaak voelt het privé aan. Er worden planten buiten gezet en tafels en stoelen, maar er wordt ook rommel achtergelaten en dikwijls vinden auto’s, brommers en fietsen er een parkeerplaats. Vaak is de impasse gewoon leeg. Foto’s zetten de tijd stil maar de realiteit verandert voortdurend. Zo vormt dit boek naast het beeldend onderzoek ook een document voor de toekomst én zijn ze een uitnodiging om de impasses zelf eens te gaan ontdekken.


ISBN: 9789461616487
Publicatiedatum: nov 2020
Pagina's: 304
Illustraties: 225

Afmetingen:19 x 26

softcover met flappen
€38,00
Aantal
Toevoegen aan mandje
Naar de kassa
U kunt nog steeds per email boeken bestellen indien u niet over paypal beschikt. Dan hoeft u enkel een mailtje te sturen naar info@snoeckpublishers.be en uw bestelling wordt u per post bezorgd, samen met een overschrijvingsformulier. VERVOEG ONS OP FACEBOOK "UITGEVERIJ SNOECK" EN BLIJF ZO OP DE HOOGTE VAN AL ONZE AKTIVITEITEN
Sint kwintensberg 83 - 9000 Gent  -  +32 (0)9 430 55 07  -